Advocaat Beschermingsbewind

Als je onder beschermingsbewind geplaatst wordt, is de beschermingsbewindvoerder gemachtigd om je financiële zaken te behartigen. Hiermee wordt het vermogen beschermd en is de persoon onder bewind gesteld. Hierdoor kan hij of zij dus niet zelf beslissen over het vermogen en de financiën. Beschermingsbewind is een maatregel die alleen op volwassenen opgelegd kan worden en er dient hiervoor natuurlijk een geldige reden te zijn. Denk aan een lichamelijke of geestelijke beperking of problematische opgebouwde schulden. Vooral bij meerderjarige met schulden wordt een bewind steeds vaker opgelegd. Een forse schuld levert natuurlijk veel onrust op, door een beschermingsbewindvoerder je te laten helpen zal je merken dat je weer overzicht in het leven krijgt. De lengte van het bewind is afhankelijk van de situatie. Zo kan er een korte periode zijn opgelegd door de rechter of voor een langere duur. Wil je advies over het proces of wilt u juridische ondersteuning? Schakel dan een beschermingsbewind advocaat in!

Hoe wordt het beschermingsbewind opgelegd?

Via een gerechtelijke uitspraak kan het beschermingsbewind opgelegd worden en een beschermingsbewindvoerder behartigd worden. Het indienen of aanvragen van beschermingsbewind kan door onderstaande partijen aangevraagd worden:

  • De persoon zelf
  • De eventuele curator
  • Voogd
  • College van B&W
  • Zorginstellingen
  • Familie
  • Openbaar Ministerie

Beschermingsbewind advocaat

Beschermingsbewind advocaten zijn op de hoogte van alle regels en wetten die momenteel gelden. De meeste faillissementsrecht advocaten hebben ervaring met beschermingsbewind zaken. Heb je vragen, ben je het oneens met het beschermingsbewind of bewindvoerder of wil je graag beschermingsbewind aanvragen? Neem dan contact op met een gespecialiseerde beschermingsbewind advocaat.