Faillietverklaring

Bedrijven en natuurlijke personen die niet in de mogelijkheid zijn om aan betalingsverplichtingen te voldoen, kunnen failliet verklaard worden. Dit is mogelijk door eigen verzoek of door schuldeisers. Het bedrijf of persoon kan door een faillietverklaring verder oplopende schulden voorkomen. Als u een persoon of bedrijf failliet wilt laten verklaren kan dit wel een aantal gevolgen hebben.

Bedrijf of persoon failliet verklaren?

Als u op allerlei wijzen al heeft geprobeerd om uw kosten betaald te krijgen en er samen met de onderneming of persoon uit te komen, rest er niks anders dan het faillissement aan te vragen. Wilt u een bedrijf of natuurlijk persoon failliet verklaren? Een faillissementsrecht advocaat kan u adviseren over het proces van een faillissement. Let wel dat er dan grote kans is dat u uw geld dan niet meer zult terugkrijgen. Het is dan ook zaak om allereerst op zoek te gaan naar een alternatief om er samen met het bedrijf of persoon uit te komen. Denk aan een betalingsregeling die jullie overeen kunnen komen. Dit heeft als grote voordeel dat u meer kans maakt op uw geld en de onderneming of persoon niet failliet wordt verklaard en dus nog kans heeft om een faillissement te voorkomen. Let wel dat als u een bedrijf of natuurlijk persoon failliet wilt verklaren er meerdere schuldeisers dienen te zijn.

Faillissementsrecht advocaten

Heeft u vragen of wilt u juridisch advies over het proces van een faillietverklaring? Deskundige advocaten kunnen u met raad en daad bijstaan. Door zich te specialiseren in faillissementen weten de advocaten de beste manier om het proces te begeleiden en zal deze uw rechten zo goed mogelijk verdedigen.