Herfinanciering

Aan een herfinanciering zitten een hoop haken en ogen en het proces is vaak niet positief. Waarom zou u namelijk een herfinanciering proces in gaan als alles goed loopt? Een herfinanciering is dan ook vaak om een doorstart van een bedrijf mogelijk te maken, een faillissement te voorkomen of schuldeisers af te betalen. Aan een herfinanciering zitten natuurlijk een hoop kosten. Het is dan ook zeer belangrijk bij een herfinanciering dat u zich laat adviseren door een gespecialiseerde advocaat. Een herfinanciering is vaak erg ingewikkeld en er kunnen hoge rentes en boetes van kracht zijn bij het afsluiten van een herfinanciering.

Herfinanciering bij schulden

Als facturen niet betaald kunnen worden en er geen mogelijkheid is om een betalingsovereenkomst overeen te komen met de schuldeiser, is het mogelijk om als schuldenaar een herfinanciering aan te vragen. De partij die de herfinanciering op zich neemt, zal in dat geval de schulden volledig betalen. Hierdoor hebben uw schuldeisers hun geld en kunt u in samenspraak met de verstrekker een termijn afspreken waarin u het bedrag terugbetaald. Hierbij moet wel gezegd worden, als u de herfinanciering via bijvoorbeeld een bank doet dat hier vaak wel extra kosten aan zijn verbonden.

Herfinanciering bij doorstart

Heeft uw bedrijf geld nodig om een doorstart te maken? Dan kunt u uw bedrijf herfinancieren om zo de doorstart mogelijk te maken. De financierder of de bank zal de herfinanciering mogelijk maken. Hieraan zitten vaak een hoop voorwaarden die de financierder of de bank stelt aan de herfinanciering. Schakel dan ook een faillissementsrecht advocaat in om u te laten bijstaan en u te laten informeren over de wet- en regelgeving.