Doorstart na faillissement

In sommige gevallen is het mogelijk om een doorstart te maken na een faillissement. Een doorstart na faillissement is alleen mogelijk voor rechtspersonen. Als het bedrijf een doorstart kan maken dient de onderneming levensvatbaar te zijn. Hierbij worden vaak de slechte onderdelen van de onderneming afgestoten, zodat de goedlopende onderdelen voortgezet kunnen worden. Eventueel worden ook de gezonde onderdelen verkocht om zo een doorstart mogelijk te maken. De door de rechter aangestelde curator neemt de beslissing hierover.

Oneens over een doorstart na faillissement

Een doorstart kan natuurlijk zeer onrechtvaardig aanvoelen voor schuldeisers en personeel, deze worden aan de kant geschoven en het bedrijf gaat verder. Bij geschillen over een doorstart is vaak de curator het aanspreekpunt. Hij of zij verdedigt namelijk de belangen van de schuldeisers en is door de rechter aangesteld om het proces te begeleiden. Het is dan ook zaak om advies in te winnen bij een ervaren advocaat als u het oneens bent met de voorwaarden van een doorstart na faillissement.

Wat gebeurt er na een doorstart?

Als er een doorstart gemaakt wordt, dient alsnog het faillissement afgewikkeld te worden. De curator zal dit proces begeleiden en afronden. Wat er met het personeel van de onderneming gebeurt is afhankelijk van de plannen van het bedrijf en welke werknemers hierbij een rol kunnen spelen. Er zijn twee types van doorstart mogelijk wat betrekking heeft op werknemers. Zo is er de doorstart zonder faillissement, waarbij de werknemers beschermd zijn door ontslagbescherming. Een andere optie is de doorstart na faillissement, waarbij de ontslagbescherming niet geldt. De werknemer als wel de werkgever doet er goed aan om informatie hierover in te winnen bij een doorstart na faillissement advocaat.

Doorstart na faillissement advocaat

Wilt u juridisch advies over het maken van een doorstart of bent u het oneens met een doorstart na faillissement? Een faillissementsrecht advocaat kan u adviseren en bijstaan. Het is hierin belangrijk om snel te handelen, schroom dus ook niet om direct een advocaat in te schakelen.