Faillissementswet

Bij een faillissement van een natuurlijk persoon of rechtspersoon komt het faillissementsrecht kijken. Grote delen van de afhandeling van een faillissement zijn te vinden in de faillissementswet. In de faillissementswet zijn een aantal zaken opgenomen, zo vind je regelgeving over de faillissementsprocedure, de rol van de schuldenaar en schuldeisers, welke gevolgen een faillissement heeft, welke rol de door rechter aangestelde curator heeft en zo zijn er veel meer zaken die in de faillissementswet staan.

Wanneer kom je in aanraking met de faillissementswet?

Een faillissement kent vaak alleen maar verliezers. Dit geldt bij zowel persoonlijke faillissementen als bij een faillissement van een onderneming. Als schuldeiser is de kans aanwezig dat je bij een faillissement nog steeds je facturen niet betaald krijgt en de schuldenaar komt bij een faillissement in een vervelend traject terecht en kan zijn dagelijkse werkzaamheden niet meer uitvoeren. Bij een dreigend faillissement of als er een faillissement door uzelf of schuldeisers is aangevraagd komt u in aanraking met de faillissementswet. Doordat de faillissementswet zeer uitgebreid is, is het zeer verstandig om u zo snel mogelijk te laten adviseren door een gespecialiseerde faillissementsrecht advocaat.

Advocaten gespecialiseerd in de faillissementswet

Het is zaak om u bij een faillissement te laten bijstaan door een deskundige advocaat met kennis over de faillissementswet. Zowel als schuldenaar of schuldeiser is het belangrijk dat u snel juridisch advies wint bij een advocaat. Misschien is er nog wel een oplossing om een faillissement te voorkomen of de faillissementsprocedure zo gunstig mogelijk door te komen.