Insolventierecht

In het insolventierecht worden de situaties geregeld die ontstaan als een natuurlijk persoon of rechtspersoon niet meer instaat is om aan zijn schulden te voldoen. Naast het aanvragen van een faillissement zijn er andere opties, zo kan de natuurlijk persoon of rechtspersoon onder curatele worden gesteld, loonbeslag gelegd worden of bijvoorbeeld beslag op goederen worden gelegd. Al deze opties met als doel natuurlijk om de schulden betaald te krijgen. In het insolventierecht komen vaak de volgende zaken aan bod, regels voor leggen van beslag, wat er gebeurt bij een uitgesproken faillissement, hoe is de schuldenregeling vastgelegd en zo zijn er nog tal van zaken die onder het insolventierecht vallen. Als u te maken krijgt met het insolventierecht, is het zeer belangrijk dat u deskundig advies inwint bij een insolventierecht advocaat.

Wat kan het insolventierecht betekenen voor uw situatie

Er vanuit gaande dat geen enkele persoon of onderneming graag in de financiële problemen komt, is insolventie natuurlijk altijd vervelend. Is uw onderneming niet meer instaat om aan betalingsverplichtingen te voldoen en ziet u geen andere manier dan een faillissement aan te vragen? Heeft u openstaande facturen die maar niet voldaan worden en denkt u dat dat ook niet meer gaat gebeuren? Bent u als bestuurder van de onderneming aansprakelijk gesteld voor het faillissement? Schakel dan spoedig een gespecialiseerde faillissementsrecht advocaat in om u te laten adviseren. Er spelen zeer waarschijnlijke specifieke problemen in uw zaak, waardoor elke zaak een unieke behandeling vereist.

Insolventierecht advocaten

Gespecialiseerde insolventierecht advocaten zijn op de hoogte van de geldende wet- en regelgeving. Dit is ook onmisbaar als u zoekt naar vertegenwoordiging bij insolventie zaken. Raadpleeg bij vragen, bij een dreigend faillissement of als u iemand insolvent wilt verklaren een advocaat.